A TESLA VÍVMÁNYAI AZ ÚTTÖRŐ FEJLŐDÉSÉRT

A Négy Lábon Járó Számítógép

Rohamléptekben árasztják el az utakat a zöld rendszámos autók. Eljön az idő és a motor nélkül csendben suhanó gépek teljesen ki fogják szorítani a zajos és büdös szmoggyárakat.
Opel, Nissan, Peugeot, Renault , egyre több márka áll a sorba, hiszen versenyképesnek kell maradniuk a megújuló piaccal. Van azonban egy márka, ami kiemelkedik közülük.: A Tesla

Mitől más?

A Tesla vállalat első terméke a Tesla Roadster, egy abszolút elektromos meghajtású soprtautó volt, aminek sorozatgyártása 2008-ban indult meg. Azóta több modell is megjelent, és amit azóta ezek tudnak, hacsak nem vagy egy lelkes scifi rajongó, felülmúlja minden eddigi elképzelésedet.

Tesla inniváció

A Tesla

A legelső érdekessége ezeknek az új modelleknek az, hogy a saját számítógépük beépítése által képesek a teljes önvezetésre.
Az újonnan beépített hardver jóvoltából már most is használható lenne a teljes önvezetés, azonban például Németországban számos, a bizalmatlanságon alapuló törvény még tiltja annak teljeskörű használatát. Ennek ellenére számos bejelentés érkezik, ahol alvó utasokat panaszolnak, ami ékes bizonyítéka annak hogy a fogyasztók bíznak annyira az autó képességeiben, hogy hajlandóak azon lehetőségeinek használatára akár szabályt szegve is.

 

Fantasztikus és félelmetes az eredmény, amelyet Elon Musk mutatott be. A Tesla saját processzorának bevezetésével a Tesla a korábbinál sokszor, konkrétan 21 szer gyorsabban működő hardverével készül. Ez az a szint, ami már képes az autót működtetni az emberi beavatkozás teljes nélkülözésével is. Ez a hardver mostantól minden legyártott autóba belekerül, ez a funkció azonban csak kiegészítő funkcióként vásárolható meg, és egyelőre annak is csak egyes képességei lesznek felhasználásra engedélyezve.

Amíg a jogi szabályozások vitatémaként lebegnek a fogyasztók és a gyártó fölött, Elon Musk nem félt válaszolni arra a kérdésre sem, hogy esetleges baleset bekövetkezésekor ki lesz a felelős? Elon Musk válasza minden eddiginél többet elmond, ami egy szóban így hangzott:
A Tesla…

Ha érdekel még több információ és érdekesség, ami a Teslát lengi körül, térj vissza hozzánk később is, így garantáltan nem maradsz le róluk.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük