LIVE VIDEÓK – A LEGÚJABB MARKETING ERŐFORRÁS

Az Élő Videók Marketingje

Annak érdekében, hogy marketing erőfeszítéseid eredményesek legyenek, a lehető legszínesebb verziókkal érdemes próbálkoznod. A közösségi média átalakította a vállalkozások működését. A videomegosztó platformok, mint például a YouTube, a Vimeo, a SnapChat és a TikTok dominanciája új tendenciát indított el a közösségi média világában.

Kutatások bizonyítják, hogx a felhasználók idejük egyharmadát online videók nézésével töltik. Ez alapján nem meglepő, hogy már minden sikeres közösségi média marketingstratégia szerves részévé emelte magát a videómarketing.
Ez az egyik kiemelkedő oka annak, hogy a marketingszakemberek közel 87% -a használ videókat a tartalom és a márkák népszerűsítésének céljára.

A fent leírtak ismeretében nyilvánvaló, hogy ma már minden márka és marketingszakértő a meglévő alap tevékenységeken túl video marketinget is folytat. Ha ezek után van még kérdés azt illetően, hogy belevágj-e a dologba, akkor nem jó helyen tapogatózol.

Live videók

Live videók készülhetnek több platformra is

Az élő videó a videó marketing jövője. Az emberek jobban szeretik az élő videók megtekintését, mint az előre rögzített videókat, mivel ez sokkal megbízhatóbb, sokkal bizalmasabb és ebből fakadóan személyesebb is. A felhasználók tudják, hogy nincs szükség szerkesztésre, és amit látnak, igaz és szerkeszthetetlen.

Egy felmérés szerint az ügyfelek 80% -a inkább élő videókat szeretne nézni, mint blogokat, weboldalakat vagy az ügyfelek véleményét olvasni. A videók könnyen emészthetők, a néző egyszerűbben és gyorsabban fel tudja dolgozni a látottakat.

Ha még nem indítottál élő videót, készíts élő video marketing stratégiát az összes olyan közösségi platform számára, amely támogatja az élő közvetítést.

Mivel több felületen működik, és nem szeretnéd minden idődet az egyikről a másikra való navigációval tölteni, érdemes az egyes felületek megosztási lehetőségét egy beállítással automatizálni. Ez nem csak időt takarít meg, hanem ésszerűsíti is a folyamatot, ezáltal megkönnyíti a jövőbeli stratégiák elemzését és kidolgozását.

A közösségi média stratégiáinak sikere nagyrészt a felhasználó tapasztalataira támaszkodik.