Seo feketelista, black hat seo lista Budapest, Hungary

Mi az a SEO feketelista (black hat seo lista)?

Valószínűleg hallottál már a „feketelistára” kifejezésről, amikor a keresőoptimalizálására vonatkozó tippeket nézted. De mi az pontosan, és hogyan lehet megakadályozni, hogy belessél abba a hibába, hogy a SEO feketelistára kerülj?

A nevéből nyilván már következtetni tudsz a jelentésre: Amikor a kereső algoritmusok megtagadják az oldalak felsorolását. Ez általában a rossz SEO eredményeként történik. Azok a weboldalak, amelyek META kulcsszó címkével vannak ellátva olyan népszerű kulcsszavakkal, amelyek valójában nem jelennek meg a cikkben, valószínűleg feketelistára kerülnek. De vannak olyan csapdák is, amelyeket nem olyan könnyű észrevenni. Nézzünk meg néhányat.

Kulcsszó Spam (black hat seo)

seo feketelista, black hat seo budapest hungary

seo feketelista, black hat seo

Mint már tárgyaltuk, ez az elsődleges módja annak, hogy weboldalad feketelistára kerüljön. A kulcsszóra történő spamküldés példái: a “britney spears” felvétele a META kulcsszócímkébe, amikor webhelyed valójában Budapest környéki webes programozásáról szól. Ha a webhely valójában egy adott kulcsszóról szól, akkor ne tedd be.

Meg tudják-e a kereső algoritmusok állapítani a különbséget? Fogadjunk, hogy tudják! A keresőalgoritmusok többek között összehasonlítják a kulcsszavakat a szövegével. Ha egy szót használsz kulcsszóként a címkében, akkor jobban használd azt webes tartalmadban is, vagy kockáztathatod, hogy feketelistára kerülj.

Kulcsszó Crowding

Ez akkor fordul elő, ha a Cím egy hosszú kulcsszósor, összevonás vagy egység nélkül. A cím nem megfelelő a kulcsszavak felsorolására. Ehelyett a tartalmaznia kell egy vagy két legfontosabb kulcsszót, logikusan összeillesztve. Ha például webhelyed Budapesten a webprogramozásról szól, akkor a címke kiváló címe a “Webes programozás Budapesten” lenne.

Mint már említettük, a Cím a legfontosabb kulcsszócímke, de nem az a hely, ahol egyszerűen fel kell sorolni a kulcsszavakat. Egyes algoritmusok feketelistára tehetik. Mások átengedhetik, mert pl. csak négy szóból áll. (Azok a címek, amelyekben a fenti példa szerint nyolc vagy tíz kulcsszó van felsorolva, szinte biztosan feketelistára kerülnek bármely keresőalgoritmusban.)

Kulcsszó ismétlés

Az rendben van, hogy ismételd meg a legfontosabb kulcsszót. Valójában, ha kétszer is beilleszted, akkor javulhat a rangsorod. De van egy veszély.
Ha túl gyakran megismétled a kulcsszavakat, a legjobb esetben a keresőalgoritmusok egyszerűen figyelmen kívül hagyják az ismétléseket. A legrosszabb esetben feketelistára is rakhatnak. Ismételd meg egyszer a legfontosabb kulcsszavakat, és ne ismételd meg a többit. Ne feledd azonban, hogy egy olyan kulcsszócímkében, amely olyasmit olvas, mint “internet, internetes programozás, USA, seo, dizájn”, “internetes programozás”, szinte minden keresalgoritmus különbözõ kulcsszónak tekinti a “internet” kifejezést. Az összetett kulcsszavak moderáltságával növelheted kulcsszavaid láthatóságát, anélkül, hogy a kulcsszó ismétlődne. Egyes keresők azonban nem tartalmaznak összetett kulcsszavakat, ezért használd őket mérsékelten.

Kulcsszó „fulladás”

Nem mindig jelenti az webhelyed feketelistáját. De mindenképpen negatív hatással van a SEO-ra, és egyes algoritmusok büntetnek is érte, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes megemlíteni. Mit is jelent ez pontosan?

A kulcsszóba fulladás akkor fordul elő, ha túl sok kulcsszót felsorolsz a kulcsszócímkében. Öt kulcsszó jó szám lehet. Tíz még rendben lehet, bár nem ajánlott. De ha már harminc vagy negyven kulcsszót felveszel, belefulladsz a kulcsszavakba. Az egyes szavak elvesznek a lehetőségek körében, és lényegében a kulcsszavak hatékonysága csökken.
Néhány keresőalgoritmus úgy véli, hogy a kulcsszó-fulladás kulcsszó-spamként jelenik meg. Ha ragaszkodsz tíz vagy tizenöt legfontosabb kulcsszóhoz, elkerülheted a kulcsszavak erősségének higítását.

Összefoglalva

A SEO fontos része annak, hogy webhelyed észrevehető legyen. Minél jobb helyen vagy a rangsorba, annál valószínűbb, hogy az emberek megtalálnak téged. Ezek a gyakori kezdő hibák azonban valójában károsíthatják a keresők rangsorát, vagy ami még rosszabb, megakadályozhatja, hogy az oldalad egyáltalán megjelenjen a keresőkben.

Ha kétségeid vannak, ne felejtsd ezt a fontos szabályt: A Több nem jobb a SEO-ban. Ha kétségeid vannak, hagyd ki.