Webfejlesztés: úton az üzleti siker felé

Úton az üzleti siker felé: webfejlesztés mint befektetés

Napjainkban egy vállalkozás csak akkor tud érvényesülni a modern gazdasági versenyben, ha rendelkezik egy hivatalos weboldallal, vagyis rászánja magát a webfejlesztésre. Amennyiben a versenytársakhoz képest nem szeretnénk hátrányba kerülni a piaci versenyben, elengedhetetlen követelmény, hogy a vállalkozásunknak legyen weboldala. Az online marketing berkeiben a webfejlesztés mostanra fogalommá vált, és bár igen nagy hasznot lehet húzni belőle, a vállalkozások a mai napig nem fordítanak rá elég nagy figyelmet. Azok a vállalkozások azonban, amelyek nem sajnálják az energiát, időt, szakértelmet a webfejlesztésre, óriási előnnyel indulnak azokkal szemben, akik ezt nem teszik meg. Habár ma már sok cég, vállalat és vállalkozás foglalkozik webfejlesztéssel, még mindig akadnak olyan vállalkozások, amelyek erre csak felületesen, vagy egyáltalán nem fordítanak figyelmet.

Mivel a webfejlesztés területén az eszközök és lehetőségek folyamatos bővülése figyelhető meg, az újonnan létrehozott vállalkozások tevékenységi körként sok esetben a webáruházak létrehozását választják, ahol a potenciális fogyasztók számára egy adott szolgáltatás vagy egy adott termék érhető el. A webfejlesztés első ránézésre egy olyan szakterület, amelyhez egy adott cégnél kevesen értenek, így az ismeretlentől való félelem miatt sokan vonakodnak a fejlesztésbe való befektetéstől. Utóbbi azonban nagy hiba, hiszen egy adott weboldal folyamatos fejlesztése, hosszú távon nagy profitot hozhat a piacon. Látjuk tehát, hogy nemcsak a márka ismertsége, hanem a potenciális ügyfélkör szélesítése szempontjából is fontos faktor a vállalkozások életében a webfejlesztés. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy az üzleti siker érdekében, miért érdemes webfejlesztésbe invesztálnunk.

webfejlesztés Entercom Group

webfejlesztés

Hiteles brand

Nem meglepő, hogy a fogyasztói társadalomban annak a csoportnak a tagjai vannak többségben, amely visszacsatolást vár egy adott szolgáltatást, vagy éppen terméket forgalmazó szervezettől azzal kapcsolatban, hogy az eladói felület hiteles, megbízható, illetve professzionális-e. A figyelem felkeltése után is figyelnünk kell arra, hogy az ügyféllel folytatott kapcsolat folyamatos legyen, hiszen ha elveszítjük a potenciális megrendelő érdeklődését, az meghiúsíthatja az üzleti terveinket. Egy jó webhely elengedhetetlen a vállalkozás hitelessé tételében.

Az átlagtól való eltérés

Klisének hangzik, de mint a legtöbb közhelynek, ennek is van igazságtartalma, hogy minden márkának, szolgáltatásnak és terméknek története van; ennek a történetnek azonban valamilyen módon ki kell emelkednie a többi közül a piacon, a folyamat sikerességéhez pedig találni kell egy eszközt. A legalkalmasabb platform maga a webes felület, hiszen az tekinthető vállalkozásunk arcának. Az analóg eladási technikák lassanként kimennek a divatból, egy üzlet homlokzata és a kirakat napjainkban már nem képezi az aktuális trendek részét. A fókusz az internetes kommunikációra helyeződött át, éppen ezért fontos, hogy az első
benyomás levegye a lábáról a felhasználót. Egy sikeres projekthez a webfejlesztéshez is hozzátartozik. Ha profi kezekben van a weboldal, nemcsak esztétikailag lesz meggyőzőbb, kívánatosabb a versenytársakkal szemben, hanem a felhasználói élmény is jelentősen növelhető a segítségével. A bevált sablonok és unalmas oldalak helyett, a webfejlesztők egy olyan webes felületet hoznak létre, amely egyedien adja vissza az Ön vállalkozásának üzenetét.

A nyitvatartás okozta szakaszosság kiiktatása

Az online és offline vállalkozások között sok különbséget találhatunk, de előbbi talán egyik legnagyobb előnye, hogy a “zárva” táblát soha nem kell kiakasztani az ajtóra – abban az esetben sem, ha ez fizikailag egyáltalán lehetséges volna. Az offline vállalatokkal ellentétben, amelyek bizonyos időközönként rendszeresen szünetelnek és az ünnepek alatt is zárva tartanak, egy webhely napi 24 órában nyitva áll a felhasználók előtt, és gyakorlatilag folyamatosann, minden típusú ügyfél számára elérhető a világ minden táján.

A potenciális ügyfelek otthonuk kényelméből élvezhetik azt a luxust, hogy megtekinthessék az Ön által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat, anélkül hogy Önnek személyesen kellene válaszolnia a gyakran ismételt kérdésekre, vásárlói érdeklődésre. A webfejlesztés segítségével ügyfelei közvetlenül kapcsolatba léphetnek a vállalattal, és könnyen felkereshetik azt anélkül, hogy fizikailag el kellene utazniuk a cég helyére, ezzel időt és pénzt spórolva meg. Azáltal, hogy az Ön márkája minden potenciális ügyfél számára folyamatosan elérhető válik, az ügyfélkör is jelentősen növelhető.

Webfejlesztés: személyre szabott és igényekhez alakítható

Az üzleti életben fontos, hogy lépést tartsunk a trendekkel, az aktuális változásokkal. A webfejlesztés egyik legnagyobb előnye az, hogy az elvégzett munkák és technikák visszafordíthatóak, reverzibilisek, módosíthatóak. Az online világ ebben is győzedelmeskedik az offline marketing technikák fölött, hiszen egy, az arculattal kapcsolatos módosítás, csak pár kattintást igényel, míg ha valamit offline szeretnénk módosítani, végeláthatatlan folyamatok is várhatnak ránk, annak ellenére is, hogy ez korábban egy jól működő, bevált üzenetnek számított. Az online vállalkozások esetében tehát egyszerűbb az alkalmazkodás, mivel sokkal gyorsabban lehet a piaci változásokra reflektálni, az pedig régóta tudott, hogy az idő pénz. Ha webalkalmazásba invesztál, a vállalkozás növekedésével azonos ütemben növelheti webhelye nagyságát is – fokozatosan hozzáadva vagy törölve funkciókat és elemeket.

Ez nagyobb fokú irányítást tesz lehetővé, és a munkához szükséges gördülékenyebb weboldalt eredményez. A webes fejlesztésekre fordított minden törekvés megtérül idővel, hiszen nagyobb számú ügyféllel tud online kapcsolatba lépni, ezzel is segítve vállalkozása sikerét.

Egy jó webfejlesztő brigád személyre szabja, teljesen optimalizálja a webhelyet, amely az értékes keresőmotorok forgalmának bevonzásában kulcsfontosságú szerepet játszik. A megfelelő kulcsszavak és témák alkalmazása az Ön webhelyén, jelentős mértékben hozzájárul a látogatók, és ezáltal a potenciális fogyasztók/ügyfelek bővítéséhez.

A webhely fogalma

A webhely forgalma fontos mutatója és hajtóereje az üzleti növekedésnek, és abban segít, hogy a vállalkozás számára megtérüljön a befektetett pénz és idő. Örök igazság az üzleti életben, hogy ahhoz, hogy hosszú távon magas bevételünk legyen, először pénzt kell költeni. Igaz ez a webfejlesztéssel kapcsolatban is. A kezdeti kétségeink pedig hamar eloszlanak, hiszen mérhető és fizikailag látható a webfejlesztésbe invesztált összeg eredménye.