Beszéljünk az Online marketing tanácsadásról!

Nagyon jó kezdet, ha kitaláltál valami egyedit, sőt, már valóra is váltottad és a piac résztevője lettél. Azonban itt sokan elakadnak és egyhelyben toporognak, nem tudják, hogyan tudnák megnövelni eladásaik számát. Az újdonsült vállalkozók, vagy akik új dolgokba fogtak bele, gyakran találkoznak ezzel a jelenséggel, nem tudják, merre folytassák tovább. Itt jön képbe az online marketing tanácsadás, ami garantáltan fellendíti az üzletüket, segít belekóstolni és eligazodni a marketing zegzugos világába.
Mai blogunkban egy csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a web marketing tanácsadás témakörével kapcsolatosan. Mit kell tudnunk feltétlen, mikor javasolt belevágnunk a web marketing tanácsadás projektbe és egyáltalán, hogyan kezdjünk hozzá?

Mi a célunk?

Manapság már egyáltalán nem szokatlan, hogy online el tudunk intézni szinte minden fontos dolgot az életünkben, vásárolhatunk, hivatali ügyintézéseket bonyolíthatunk le, új dolgokat tanulhatunk. Ha a vállalkozás haladni akar a korral, aktívan jelen kell lennie az online térben, ahol rengeteg, a fellendüléséhez szükséges dolog megy végbe, beleértve a marketinget is.

Magyarországon sok vállalkozásra ráillik az alábbi séma: spórolás céljából megpróbálnak cégen belül megbízni valakit a marketing tevékenységekkel, és annyira el vannak foglalva a cég elindításával, hogy elszalasztják a bevételi lehetőségeket. Mi teljes mellszélességgel azt javasoljuk, hogy ha Ön most debütált cégével a piacon, kérje profi web marketing tanácsadó segítségét, ugyanis így garantáltan a csúcson lehet bevételeit illetően, e felől nincs kétségünk!

A kapcsolatok alapja a bizalom – így az online marketing tanácsadásnál is!

A web marketing tanácsadásra sok vállalkozás tekint eleinte bizalmatlanul – hiszen ez a munkafolyamat azért visszás, mert nem lehet lemérni a munka mennyiségét. Viszont ezt megcáfolhatjuk, ez egy rossz berögződés az emberek számára, egy fatális tévedés! Ugyanis a web marketing tanácsadás működési elvei nagyon alapos kutatásokkal vannak alátámasztva, a gyakorlati életben is tökéletesen működnek – ezt bizonyítja a számos mellékelt kép is – nem mellesleg nézzünk meg egy -egy óriás vállalatot, akik szintén valamikor régen piciként kezdték, és tessék, hol tartanak most!

Nagyon fontos a bizalom – ugyanúgy, mint egy baráti, vagy párkapcsolatban – ha megbízunk valakit a web marketing tanácsadással, ne kételkedjünk a munkája mennyiségében és minőségében, ne gondoljuk azt, hogy mivel nem az irodánkban ül velünk szemben, és nem látjuk mit csinál, akkor bizonyára nem is dolgozik.

A web marketing tanácsadás bonyolult, időigényes folyamat, először felmérés, kutatás, majd a mélyreható mérlegelés és ötletelés következik, egyénre, vagyis cégre szabják a marketing stratégiákat, hogy partnerüknek a lehető legtöbb bevétele legyen, ehhez pedig megadnak minden eszközt és lehetőséget. Úgyhogy senki ne higgye, hogy a mérlegelési időszakban éppen nem dolgozik a web marketing tanácsadó – csak várjuk ki a végét, a hirtelen berobbanó gyors bevételnövekedés majd magáért fog beszélni! Ezt bizonyítani fogja az értékelési szakaszban elvégzett felmérés.

A web marketing tanácsadás nem lesz eredményes, ha nincs közös együttműködés, közös munka!

Sajnos sok olyan szomorú eseményről is hallani mai rohanó hétköznapjainkban, hogy a vállalkozó rossz szájízzel vált el az általa megbízott web marketing tanácsadó cégtől, mert nem azt az eredményt kapta, amit elvárt volna és a feladat nem lett elvégezve.

Ilyen esetekben mindkét fél vesztesként kerül ki az együttműködésből, mert a kitűzött cél megközelíthetetlen maradt. Hogy mi ne járjunk így, csírájában fojtsuk el a félreértéseket: legyünk határozottak, őszinték, már a munka megkezdése előtt fektessük le az alapokat, a fő irányelveket, és kezdődhet a közös, gyümölcsöző munka! Ha a kezdetektől együttműködik a két fél, több tapasztalatot tudnak együtt kamatoztatni, a kooperáció sikere garantáltan borítékolva lesz!
Vissza a cikkekhez