KezdőlapBlog A Tesla vívmányai az úttörő fejlődésért

Rohamléptekben fejlődik az elektromos autók gyártása, nincs már messze az idő, amikor a motor nélkül, csendben suhanó járművek teljesen kiszorítják zajos és büdös társaikat. Opel, Nissan, Peugeot, Renault – egyre több márka áll be a sorba, hiszen versenyképesnek kell maradniuk a zöld rendszámos autók piacán. Van azonban egy márka, ami kiemelkedik versenytársai közül: a Tesla.
 

A négylábon járó számítógép

 
A Tesla első terméke, a Tesla Roadster, egy abszolút elektromos meghajtású sportautó volt, melynek sorozatgyártása 2008-ban indult meg. Azóta több modell is megjelent, és ezek tudása minden képzeletünket felülmúlja. A legfőbb érdekessége ezeknek az új modelleknek, a Tesla innováció legnagyobb vívmánya, hogy saját fejlesztésű, beépített számítógépük révén képesek a teljes önvezetésre.
Az újonnan beépített hardver jóvoltából már most is megvalósítható lenne a teljes önvezetés, de az emberek bizalmatlanságát még nem sikerült eloszlatni, így például Németországban is számos törvény tiltja annak teljeskörű használatát. Ennek ellenére sorra érkeznek az alvó utasokra panaszkodó bejelentések, ami bizonyítja, hogy a fogyasztók a törvényalkotókkal ellentétben bíznak az autó képességeiben, olyannyira, hogy még szabályszegésre is hajlandók.
 

A Tesla az elektromos autók királya

 
Fantasztikus és egyben félelmetes a Tesla saját fejlesztésű processzora, amelyet Elon Musk mutatott be. Ennek felhasználásával a Tesla a korábbinál 21-szer gyorsabb hardvert volt képes készíteni. Ez az a szint, ami már képes az autót nulla emberi beavatkozással is működtetni. Ez a hardver mostantól minden legyártott autóba belekerül, azonban az önvezetés csak kiegészítő funkcióként vásárolható meg, és egyelőre annak is csak egyes képességeit engedélyezik élesben használni.
Addig is, amíg a jogi szabályozás szinkronba kerül a technikai fejlődésével, Elon Musk nem félt válaszolni arra a kérdésre sem, hogy egy esetleges baleset bekövetkeztekor ki lesz a felelős? Elon Musk válasza minden eddiginél többet mond, és így hangzott: A Tesla…
 
Ha Ön is érdeklődik a technika új vívmányai és a Tesla úttörő munkája iránt, térjen vissza hozzánk később is, így garantáltan nem marad le az újdonságokról.
Vissza a cikkekhez