KezdőlapBlog Virtuális vírusok

A biztonságos internethasználat magánszemélyek és cégek esetében is fontos, hiszen egy-egy elszabadult vírus életünk minden területén súlyos károkat okozhat. Az adathordozók, a váratlan nyereményeket kínáló oldalak, sőt maga az internet is mind-mind potenciális vírushordozók.

Támadnak a virtuális vírusok, mindig legyünk résen!


A Ponemon Institute kutatásai alapján 2016-ban a cégek 98%-át érte rosszindulatú szoftver okozta fertőzés, 49% tapasztalt DDoS-támadást (elosztott szolgáltatásmegadásos támadás) és 63%-ukat érte webes vírusfertőzés. Egy másik kutatás pedig azt igazolja, hogy az összes támadás több mint fele kis- és közepes vállalkozásokat érintett.

Ez alapján kijelenthetjük, hogy vállalkozásunk IT-védelme nem luxus, hanem alapvető feladat.

 

Mit tehetünk mi, ha szeretnénk megvédeni weboldalunkat?

 
  • Mindig válasszunk erős jelszavakat,
  • fájljainkról folyamatosan készítsünk biztonsági mentést,
  • tanúsítvánnyal rendelkező programokat és megfelelően kódolt szoftvereket használjunk,
  • a spamblokkolók használatát kezeljük prioritásként.
  • Az ingyenesen látogatható weboldalak, a kecsegtetően jó kínálattal bíró felugró ablakok, a szexuális tartalmú és a játékokra invitáló felületek mindig ébresszenek gyanút bennünk, lehetőség szerint kerüljük a megnyitásukat.


A fenti alapvető óvintézkedéseket minden felhasználó maga is megteheti, de ha nincs kapacitása ilyesmire, vagy esetleg komolyabb védelemre vágyik, akkor javasoljuk szakemberek megbízását.

Vissza a cikkekhez